Σύρος πρόσφυγας πέταξε τα τρία παιδιά του στο κενό επειδή η γυναίκα του ήθελε «ελευθερίες»

Σύρος πρόσφυγας πέταξε τα τρία παιδιά του στο κενό επειδή η γυναίκα του ήθελε «ελευθερίες»

Ο 36χρονος Σύρος ζούσε σε κέντρο φιλοξενίας κοντά στην Βόννη - Δικάζεται για απόπειρα φόνου εις βάρος των τριών ανήλικων παιδιών του.

Σε δικαστήριο της Βόννης ξεκίνησε την Τρίτη η ασυνήθιστη υπόθεση ενός Σύρου πρόσφυγα που δικάζεται για απόπειρα δολοφονίας των τριών ανήλικων παιδιών του και για κακοποίηση της συζύγου του. 

Ο 36χρονος Σύρος είχε φθάσει στην Γερμανία το 2015, αφού το 2014 διέφυγε από την χώρα του και ταξίδεψε, μέσω Τουρκίας και Βουλγαρίας στην Γαλλία για να καταλήξει σε κέντρο φιλοξενίας κοντά στην Βόννη.

Λίγο αργότερα, ήρθε στην Γερμανία και η οικογένειά του από την Συρία. Τον Ιανουάριο επιβλήθηκαν στον Σύρο πρόσφυγα περιοριστικά μέτρα επί 10 ημέρες από την αστυνομία επειδή κακοποιούσε την σύζυγό του. 


Μόλις έληξαν τα περιοριστικά μέτρα, ο Σύρος επέστρεψε στο κέντρο φιλοξενίας και την 1η Φεβρουαρίου η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, όταν αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 36χρονο άνδρα να πετά τα τρία παιδιά του στο κενό από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, όπου διέμενε η οικογένεια.



Όταν η αστυνομία έφθασε στο κέντρο φιλοξενίας βρήκε την επτά ετών κόρη του δράστη και τον πέντε ετών γιο του βαριά τραυματισμένους με σπασμένα οστά και κάταγμα στο κρανίο ενώ η μόλις ενός έτους μικρότερη κόρη του έφερε μόνο μώλωπες καθώς είχε πέσει επάνω στον αδελφό της. 

Ο Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας των τριών παιδιών του αλλά και για κακοποίηση της συζύγου του, επειδή λίγο νωρίτερα από το επεισόδιο της είχε πετάξει στο πρόσωπο μια κατσαρόλα.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Presse-Agentur (DPA), τα τραύματά τους κρίθηκαν σοβαρά. 


Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πέταξε τα παιδιά του από το παράθυρο επειδή ήταν πολύ θυμωμένος με την σύζυγό του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγός του όταν έφθασε στην Ευρώπη «ήθελε περισσότερες ελευθερίες και δεν συμβιβαζόταν με τον ρόλο που είχε στην πατρίδα τους».

Η δίκη του Σύρου πρόσφυγα αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. 
epirusblog.gr
5 of 5
Σύρος πρόσφυγας πέταξε τα τρία παιδιά του στο κενό επειδή η γυναίκα του ήθελε «ελευθερίες»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1663074148802845777
item