Γιάννενα: Θέμα χρόνου κάποιο σοβαρό ατύχημα

Γιάννενα: Θέμα χρόνου κάποιο σοβαρό ατύχημα
Δε φαίνονται να είναι αρκετές οι προσπάθειες που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια με τον καθαρισμό των επικίνδυνων δένδρων στο δασύλλιο της πόλης, καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις που άλλα δέντρα, κυρίως πεύκα, ξεριζώνονται και πέφτουν δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Το ευτύχημα στην περίπτωση της Τρίτης, όπου ένα μεγάλο πεύκο έπεσε μετά την έντονη βροχόπτωση και τον αέρα δίπλα στο Ναό της Παναγίας στην Περίβλεπτο, ήταν ότι δεν έτυχε να περνά κανείς εκείνη την ώρα από το δρόμο, αφού το πεύκο έπεσε στο οδόστρωμα.

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής ο κ. Μουλιώτης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία των περιοίκων γιατί, όπως είπε, παρά ις συνεχείς οχλήσεις προς το δασαρχείο, δεν υπάρχει ανταπόκριση, έτσι ώστε να κοπούν και άλλα επικίνδυνα δέντρα, τουλάχιστον εκείνα που εάν πέσουν θα φτάσουν στο οδόστρωμα.
Το δασαρχείο Ιωαννίνων πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια προχώρησε με διάφορες εργολαβίες στον καθαρισμό των επικίνδυνων δέντρων, όμως η ελλειψη οικονομικών πόρων δεν επιτρέπει την υλοποίηση μιας μεγάλης παρέμβασης που ουσιαστικά θα ανανεώσει το δυναμικό των δένδρων στο δασύλλιο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θέμα χρόνου κάποιο σοβαρό ατύχημα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8887671865463636099
item