Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή

Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Βουλής καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα σχολίασε έντονα τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προκαλώντας την παρατήρηση του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη.

Ένα σοβαρό και πρωτοφανές περιστατικό για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα έλαβε σήμερα χώρα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κος Βούτσης καταγράφηκε καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα να σχολιάζει έντονα την ομιλία του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Νικήτα Κακλαμάνη να του κάνει παρατήρηση για εκτός ορίων κοινοβουλευτική συμπεριφορά.

«Και το χειρότερο για όλους εσάς είναι ότι σε έναν χρόνο κύριοι από κατήγοροι σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής είστε κατηγορούμενοι. Και ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση του κ. Ψυχάρη και των άλλων που λέγατε για τα θαλασσοδάνεια, για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε ένα χρόνο δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας “κόκκινο” επιχειρηματία», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο κος Κωνσταντινόπουλος, καλώντας ταυτόχρονα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής δεδομένου όπως είπε ότι «ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής επί 30 χρόνια».

Αυτές ήταν οι αναφορές του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που προκάλεσε την έκρηξη του Νίκου Βούτση, ο οποίος μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν διαμαρτυρόμενοι.

Τα όσα προκύπτουν από τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι ενδεικτικά:
Ν. Βούτσης: «Ποια τριάντα χρόνια! Τι λέτε;»


Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Και έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, όταν εκλέχθηκε Βουλευτής. Για το ό,τι συνέβαινε εκεί, θα πρέπει να απαντήσετε. Και από κατήγοροι, κουνώντας μας το δάκτυλο, είσαστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο».

Χρ. Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ): «Σώπα!»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Κύριοι, όσα έγιναν σε τριάντα χρόνια, τα κάνατε σε έναν χρόνο».

Ν. Βούτσης: «Τα τριάντα χρόνια πού τα βρήκατε»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): «Γιατί φωνάζετε; Τα μικρόφωνα είναι σε λειτουργία και πολύ καλά. Δεν χρειάζονται φωνές. Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι, για να μιλήσει ο συνάδελφος».

Ν. Βούτσης: «Πού τα βρήκατε τα τριάντα χρόνια»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Πρόεδρε, τώρα αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς».
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο πρόεδρος της Βουλής καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα σχολίασε έντονα τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,...
Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο πρόεδρος της Βουλής καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα σχολίασε έντονα τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,...
πολιτική 2191843445155593157
Σχόλια
item