Γιάννενα: Τροχιοδεικτικές βολές για το προσχέδιο

Γιάννενα: Τροχιοδεικτικές βολές για το προσχέδιο

Ανατροπές και καθολικές απαγορεύσεις, που αναμένεται να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων από τους τοπικούς φορείς, φέρνει το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να εκφράζει ήδη την αντίθεσή του σε υψηλότατους τόνους.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική εξέλιξη σε ένα μείζον θέμα του λεκανοπεδίου, που εκκρεμεί για χρόνια, και αν το προσχέδιο παραμείνει ως έχει, φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή και να βάζει «φρένο» σε κάθε προσπάθεια προστασίας, αλλά και ανάπτυξης του λεκανοπεδίου.


Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, το προσχέδιο ανατρέπει όλη τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί μεταξύ των τοπικών φορέων, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».
«Δεν πρόκειται να “καταπιεί” κανένας αλλαγή σε αυτό το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί από όλους. Όσοι νομίζουν ότι, επειδή τους δίνεται η ευκαιρία, μπορούν να βγάζουν απωθημένα προς τον κόσμο που βρίσκεται γύρω από τη λίμνη, να ξέρουν ότι θα βρουν όλο τον κόσμο στην Ήπειρο και ειδικά στα Γιάννενα απέναντί τους», τόνισε.
Από τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη και χωρίς το προσχέδιο να έχει δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι προβλέπονται αυστηρές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις περιμετρικά της λίμνης και σε ακτίνα 300 μέτρων από τον αιγιαλό.
«Εγώ ειδοποιώ πλέον όλους τους δημάρχους του λεκανοπεδίου και όλο τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτο αυτό που πάει να γίνει. 
Παντού θα πάμε στα 300 μέτρα, θα απαγορεύσουμε τα πάντα στο λεκανοπέδιο, όσες μονάδες πτηνοτροφικές υπάρχουν, είτε με άδεια είτε χωρίς, να κλείσουν… Αυτά γίνονται μόνο σε κράτη χωρίς καμία υποδομή.
Εμείς άλλα θέλουμε για την περιοχή. Θέλουμε μονάδες με επεξεργασία των ζωικών αποβλήτων, για παράδειγμα, και αυτά μπορούν να γίνουν, ακόμα και να χρηματοδοτηθούν από το πακέτο Γιούνκερ. 
Τα άλλα, είναι κουβέντες για ανθρώπους που έμαθαν να κάθονται με την κοιλιά στον ήλιο και να μην προσφέρουν στον κόσμο τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε χθες το πρωί με την Άννα Ασημακοπούλου.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τροχιοδεικτικές βολές για το προσχέδιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 717361256195915132
item