Δημοσκόπηση - σοκ για την Μέρκελ: Τρίτο κόμμα το AfD στάσιμοι CDU και SPD Δημοσκόπηση - σοκ για την Μέρκελ: Τρίτο κόμμα το AfD στάσιμοι CDU και SPD | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δημοσκόπηση - σοκ για την Μέρκελ: Τρίτο κόμμα το AfD στάσιμοι CDU και SPD

Δημοσκόπηση - σοκ για την Μέρκελ: Τρίτο κόμμα το AfD στάσιμοι CDU και SPD
Τρίτο κόμμα σε εθνικό επίπεδο είναι πλέον το ΑfD στη Γερμανία, αφού σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση συγκεντρώνει το 14%, το υψηλότερο δηλαδή ποσοστό που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα σε εθνικό επίπεδο.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, παρατηρείται ότι το AfD προσελκύει ψηφοφόρους του νεοναζιστικού κόμματος NPD ή άλλων ακροδεξιών ομάδων όχι μόνο σε τοπικές εκλογές, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Τα δύο πρώτα κόμματα, δηλαδή το CDU της Ανγκελα Μέρκελ και το SPD παραμένουν στάσιμα με ποσοστά 33% και 23% αντίστοιχα. Οι Πράσινοι χάνουν 1% και βρίσκονται στο 10%, το Die Linke παραμένει στο 9%, ενώ το FDP διατηρεί τις ελπίδες του να ξαναμπεί στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αφού το όριο είναι 5%.

Στο ερώτημα εάν υποστηρίζουν το αίτημα του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, CSU, να τεθεί το ανώτατο όριο των 200.000 προσφύγων για τη Γερμανία, το 47% απάντησε θετικά. Ειδικότερα, θετικά απάντησε το 69% των ψηφοφόρων του CSU και το 80% του AfD. Κατά το ορίου δήλωσε επίσης το 47%. 

Ειδικότερα, τάσσεται κατά το 78% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, το 65% της Αριστεράς, το 61% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και το 51% των Χριστιανοδημοκρατών.

Την παραδοχή εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ ότι διέπραξε σφάλματα στο προσφυγικό επικροτεί το 58%. Το 27% θεωρεί ότι η αυτοκριτική της δεν ήταν αναγκαία, ενώ το 7% πιστεύει ότι δεν αρκεί. 

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί δε ότι η καγκελάριος έχει αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό εδώ και καιρό, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 47%, ιδίως οι ψηφοφόροι του CSU (64%) και του AfD (56%).
Epirusblog Gr
5 of 5
Δημοσκόπηση - σοκ για την Μέρκελ: Τρίτο κόμμα το AfD στάσιμοι CDU και SPD
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8795690569444359439
Σχόλια
item