Γιάννενα: Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού στον δήμο Ιωαννιτών Γιάννενα: Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού στον δήμο Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού στον δήμο Ιωαννιτών

Γιάννενα: Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού στον δήμο Ιωαννιτών
Τη δική τους άποψη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο 9ο Δημοτικό σχολείο στο Κάστρο, όπου οι εργασίες που εκτελούνται από το δήμο Ιωαννιτών στο εσωτερικό του κτηρίου, συνεχίζονται μετ’ εμποδίων και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα, εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 

Αφορμή για τη δημόσια παρέμβασή τους, που έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Τόλη στάθηκαν, όπως είπε, οι απαξιωτικές αναφορές και οι υπαινιγμοί για επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς που έγιναν από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Τσαμπαλά, καθώς επίσης και το γεγονός, ότι οι εργασίες εκτελούνται χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και χωρίς να έχει εκδοθεί η σχετική άδεια.

Ο κ. Τόλης ξεκαθάρισε αρχικά, πως κανείς από τους γονείς και κηδεμόνες των 61 μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου δεν κινητοποιείται και δεν αντιδρά από ιδιοτελή κίνητρα ή για λόγους που σχετίζονται με την συνύπαρξη με τους μαθητές του 2ου Ειδικού Σχολείου.

«Μας έχουν βάλει στο ίδιο σακούλι με τους γονείς στο Ωραιόκαστρο και μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές και ακροδεξιούς. Αυτό που συμβαίνει με το δήμο Ιωαννιτών είναι εξωπραγματικό. Όλοι θέλουμε να συνυπάρχουν τα Σχολεία, αλλά γνώμονάς μας είναι η ασφάλεια όλων των μαθητών.

Οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου τραβούν τον δικό τους Γολγοθά και στεκόμαστε απέναντί τους με προσοχή, αλλά δε γίνεται να στοχοποιούμαστε εμείς, ως δήθεν ρατσιστές και ακροδεξιοί», ανέφερε ο κ. Τόλης, που αφού παρέθεσε το ιστορικό των ενεργειών και της σχετικής αλληλογραφίας, υποστήριξε πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να εφαρμόσει μία τεχνική λύση που δεν έχει καμία απολύτως σχέση από αυτό που συμφωνήθηκε στις 22 Απριλίου.

«Είναι αδιανόητο η δημοτική αρχή να μη βρίσκει καμία λύση όλο το καλοκαίρι και να έρχεται την 1η Σεπτεμβρίου με το έτσι θέλω να κάνει εργασίες χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες, όπως η πυρασφάλεια ή η άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ή την ΕΠΑΕ και να υλοποιεί εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που συναποφασίστηκαν τον Απρίλιο.
Ούτε υποκινούμενοι είμαστε, όπως μας αποκάλεσαν στον αγιασμό του Σχολείου, ούτε πολιτικοί, ούτε πολιτικάντηδες, ούτε ακροδεξιοί. Γονείς είμαστε και θέλουμε όλα τα παιδιά του Σχολείου να βρίσκονται σε χώρους που πληρούν τους όρους ασφάλειας», συμπλήρωσε ο κ. Τόλης.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού στον δήμο Ιωαννιτών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6895248542608246058
Σχόλια
item