Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την 73η επέτειο από το Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την 73η επέτειο από το Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την 73η επέτειο από το Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων

Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την 73η επέτειο από το Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων

Οι καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943 από τους ναζί θα λάβουν χώρα φέτος το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Οκτωβρίου στο μαρτυρικό χωριό. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, ώρα 10 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό Αγίων Αναργύρων. 


Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση μνήμης στο χώρο του μνημείου, στο πλαίσιο της οποίας ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας και η σοπράνο Αναστασία Ζώη θα ερμηνεύσουν «το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη. 

Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Γεωργία Αναστάση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό Αγίου Γεωργίου και στις 11 π.μ. θα ακολουθήσουν στο μνημείο ομιλία του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.


Τέλος, τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λιγκιάδων θα γίνει εκδήλωση Μνήμης και Αναστοχασμού. Θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Φαρμάκης, Μέλος Δ.Σ. Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, η Μαρούλα Παπαευσταθίου – Τσάγκα, Δρ. Ιστορίας – Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και ο Απόστολος Παπαϊωάννου, Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα συντονίσει η Ιστορικός Βιργινία Διαμάντη.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδηλώσεις για την 73η επέτειο από το Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4046046298709360626
Σχόλια
item