Γιάννενα: ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - Σε 50 οικίσκους θα μείνουν 250 πρόσφυγες Γιάννενα: ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - Σε 50 οικίσκους θα μείνουν 250 πρόσφυγες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - Σε 50 οικίσκους θα μείνουν 250 πρόσφυγες

Γιάννενα: ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - Σε 50 οικίσκους θα μείνουν 250 πρόσφυγες
Συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στην Παιδόπολη Αγ. Ελένης. Στο επόμενο διάστημα και περίπου στις αρχές του άλλου μήνα, αναμένεται να τοποθετηθούν οικίσκοι μέσα στην Παιδόπολη προκειμένου να στεγαστούν οι πρόσφυγες ενόψει και του χειμώνα. 

Ο στόχος είναι να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες του Κατσικά και κανένας να μην μείνει σε σκηνές, αφού ο χειμώνας στα Γιάννενα είναι βαρύς.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπευθύνου του Κέντρου Φίλιππα Φίλιου,  στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη» θα διαμορφωθούν 3 κεντρικά κτίρια, ενώ θα τοποθετηθούν και 50 οικίσκοι, που θα μεταφερθούν 250 πρόσφυγες.

Ο κ. Φίλιος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι 100 πρόσφυγες του Κατσικά θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία στα Γιάννενα, με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ άλλοι 50 θα ακολουθήσουν τους 51 που πριν λίγες ημέρες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στα Γρεβενά. 

Έτσι περίπου στο τέλος Οκτωβρίου κανένας πρόσφυγας δεν θα έχει απομείνει στις σκηνές στον Κατσικά, όπου οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κενές για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση τους μετά τον χειμώνα.

Οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχουν και άλλες συναντήσεις και συνεργασίες για την ομαλή μετακίνηση των προσφύγων στην Παιδόπολη.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - Σε 50 οικίσκους θα μείνουν 250 πρόσφυγες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7146103839776081485
Σχόλια
item