Άρτα: Με 2.500 φοιτητές τα τμήματα στην Άρτα Άρτα: Με 2.500 φοιτητές τα τμήματα στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Με 2.500 φοιτητές τα τμήματα στην Άρτα

Άρτα: Με 2.500 φοιτητές τα τμήματα στην Άρτα

Με την εξεταστική να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το ΤΕΙ Ηπείρου ετοιμάζεται για το ξεκίνημα από τον επόμενο μήνα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στις Σχολές και τα Τμήματα όλης της Ηπείρου.

Οι εγγραφές των νέων σπουδαστών με τον ηλεκτρονικό τρόπο, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε φέτος, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ευριπίδη Γλαβά, να δηλώνει: «Για φέτος έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις στα Τμήματά μας που είχε κατανείμει το υπουργείο». 
Το ΤΕΙ Ηπείρου σ' όλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί συνολικά 1.350 νέους φοιτητές, εκ των οποίων 526 στα Τμήματα που εδρεύουν στην Άρτα, ενώ συνολικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 οι ενεργοί σπουδαστές του σ' όλη την Περιφέρεια θα ανέρχονται στους 8.000, από τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Γλαβά, οι 2.500 στο νομό μας.
Αυτό το διάστημα η Διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκεται στο στάδιο δρομολόγησης όλων των προϋποθέσεων για την έναρξη των μαθημάτων. 
Ο κ. Γλαβάς επισημαίνει προς τούτο: «Θα είναι μια καλή ακαδημαϊκή χρονιά λόγω και των διαβεβαιώσεων από πλευράς του υπουργείου για εξασφάλιση του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται ώστε να ξεκινήσουν κανονικά και ταυτόχρονα τα μαθήματα σ' όλα τα Τμήματα». 
Ο ίδιος στάθηκε στη διαδικασία των υποτρόφων που έχει δρομολογηθεί από πέρυσι, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, αλλά και στην αναμονή που τα ΤΕΙ βρίσκονται για την υπογραφή σχετικής απόφασης για την πρόσληψη ειδικοτήτων όπως πχ νοσηλευτών για παράδοση μαθημάτων που σχετίζονται με την πρακτική διδασκαλία.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος σχολίασε και την διαδικασία διαλόγου που Ξεκίνησε για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με προτάσεις από πλευράς των Ιδρυμάτων και των επιτροπών, λέγοντας: «Μέχρι στιγμής η συζήτηση περιστρέφεται και πάλι γύρω από τα ΤΕΙ και μόνο, όπως κάθε φορά που σχεδιάζεται αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Ο διάλογος αυτός είναι σε εξέλιξη όμως θα πρέπει να γίνει συνολικά για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και παράλληλα να είναι ουσιαστικός, αγγίζοντας όχι μόνο ζητήματα διοίκησης όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά και τα σοβαρά θέματα. 
Πρώτο και βασικό πρόβλημα, το οποίο θα έπρεπε να εξετάσει μια επιτροπή που ασχολείται με αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ο χρόνος που απαιτείται για να πάρουν πτυχίο οι φοιτητές στη χώρα μας. Κι αυτό δεν το ακουμπάμε καθόλου. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια θέματα και δυστυχώς αγγίζουμε μόνιμα τα ΤΕΙ».
Ο κ. Γλαβας προέβλεψε ότι θα είναι μια χρονιά με εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα εκπαίδευσης και συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Μέχρι τώρα η συζήτηση και οι αλλαγές περιορίζονται στο πότε θα ψηφίζουν οι φοιτητές, πώς θα ψηφίζουν, πώς θα διοικούνται τα Ιδρύματα, όμως δεν συζητούμε- κι αυτό θα έπρεπε- για πώς θα παράγεται καλύτερο έργο. 
Πώς θα γίνεται καλύτερη έρευνα, πώς θα έχουμε καλύτερους αποφοίτους με πραγματικές γνώσεις με περισσότερα προσόντα και με πραγματικές κι όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις. 
Φέτος, πιστεύω, ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και ελπίζω να έχουμε και ουσιαστικές λύσεις για το πώς θα πάει καλύτερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας», κατέληξε.
ΒΙΚΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
taxydromosartas.grEpirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Με 2.500 φοιτητές τα τμήματα στην Άρτα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3061361078232112518
Σχόλια
item