Πρέβεζα: Στον «αέρα» το θέμα με το κολυμβητήριο στην Πρέβεζα - 20χιλ ευρώ τον μήνα για πετρέλαια

Πρέβεζα: Στον «αέρα» το θέμα με το κολυμβητήριο στην Πρέβεζα - 20χιλ ευρώ τον μήνα για πετρέλαια

Το θέμα με το κολυμβητήριο αλλά και το πρόγραμμα κολύμβησης στα σχολεία που πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, να υλοποιηθεί από τον Μάρτιο τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας μετά από σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου. 

Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, σε απάντησή του, τόνιζε πως το κολυμβητήριο θα πρέπει να μπει σε σωστή λειτουργία. 

Ο καυστήρας έχει να λειτουργήσει χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως πάνω απ όλα προέχει η ασφάλεια των παιδιών που είναι και το βασικότερο θέμα. 

Όπως είπε ακόμα ο κ. Μπαΐλης, το κόστος σε εβδομαδιαία βάση θα είναι 6-7χιλ ευρώ, για πετρέλαιο κάτι που σημαίνει ότι τον μήνα θα ξεπεράσει τις 20χιλ. ευρώ. 

Όπως άφησε να εννοηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κολύμβησης στα σχολεία, θα πρέπει το νερό της πισίνας να είναι ζεστό και τα παραπάνω έξοδα θα αφορούν στην θέρμανση του νερού, χωρίς να γίνει αναφορά σε άλλα που θα προκύψουν επιπλέον. 

Ο Βαγγέλης Συγκούνας επανέλαβε πως η υλοποίηση του προγράμματος δεν ήταν υποχρεωτικό να ξεκινήσει το διάστημα που διανύουμε. Υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης ή το 1ο ή το 3ο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς. Και όπως είπε, για τον Δήμο είναι πιο εφικτό το 3ο τρίμηνο. 

Για την υλοποίηση στο 3ο τρίμηνο συμφώνησε και ο κ. Παππάς, που όπως είπε, θα υπάρχει ο χρόνος προκειμένου να δουν όλα τα θέματα που αφορούν στο κολυμβητήριο. 

Ο κ. Κωστούλας πρότεινε να δει η Δημοτική Αρχή το θέμα του κολυμβητηρίου πιο γενικά έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο ενώ έθεσε θέμα τόσο για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις όσο και για την στατικότητα των κερκίδων. 

Τέλος ο κ. Κατσιπανέλης επανέλαβε να γίνει κλειστό κολυμβητήριο στα πρότυπα αυτού του Δήμου Βύρωνα με χαμηλό ενεργειακό κόστος, κάτι που είχε προτείνει και στο παρελθόν, με σημείο κατασκευής στο κλειστό, όπου υπάρχει θέση. 

Αρκεί βέβαια να υπάρχει έτοιμη η μελέτη προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές βέβαια το θέμα έμεινε στον αέρα αφού δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πρόταση που να «σιγουρεύει» τόσο την υλοποίηση του προγράμματος στα σχολεία, όσο και την ιδέα για συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο. 

Καμία επίσης αναφορά δεν έγινε στο γεγονός, από πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και η συντήρηση τουλάχιστον για το τρίμηνο του σχολικού προγράμματος, μιας και απ ότι φάνηκε θα χρειάζονται αρκετές χιλιάδες ευρώ…  

pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στον «αέρα» το θέμα με το κολυμβητήριο στην Πρέβεζα - 20χιλ ευρώ τον μήνα για πετρέλαια
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα. 5958848315048608562
item