Γαλλία: Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η δίκη της Λαγκάρντ

Γαλλία: Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η δίκη της Λαγκάρντ

Θα δικαστεί από ειδικό ανώτατο δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για εγκλήματα τα οποία διαπράττουν υπουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Για τις 12 Δεκεμβρίου ορίστηκε η δίκη της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για το ρόλο της στη χορήγηση 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί το 2008, όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών.

Αν και η κ. Λαγκάρντ είχε ασκήσει αιτήσεις αναίρεσης της προσαγωγής της σε δίκη, τελικά η γαλλική Δικαιοσύνη τις απέρριψε και έτσι θα δικαστεί από ειδικό ανώτατο δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για εγκλήματα τα οποία διαπράττουν υπουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η Γαλλίδα πολιτικός ελέγχεται, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008 στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν (με πρόεδρο της χώρας τον Νικολά Σαρκοζί), για την απόδοση αποζημίωσης 400 εκ. ευρώ στον επιχειρηματία και πολιτικό Μπερνάρ Ταπί για την υπόθεση της πώλησης της εταιρείας του, Adidas, το 1993-1994, από την Credit Lyonnais.


Ο κ. Ταπί είχε μηνύσει την τράπεζα με την κατηγορία ότι πούλησε την επιχείρησή του σε χαμηλότερη της αξίας της τιμή.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι η απόδοση αυτού του ποσού στον κ. Ταπί αποτελούσε «την καλύτερη δυνατή λύση» για να λυθεί η νομική του διαμάχη με την εν μέρει δημόσια τράπεζα, εκείνη την εποχή.
epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η δίκη της Λαγκάρντ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2943467481382972969
item