Πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία

Πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία

Περισσότεροι από 11.000 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία λόγω υποψιών ότι συνδέονται με «αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», όπως ανακοίνωσε ο υπουργείο Παιδείας της χώρας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Ο χαρακτηρισμός «αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση» συνήθως αποτελεί αναφορά στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μπορεί να φτάσει και τις 14.000, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται σε συνεργασία με τα κυβερνεία όλης της χώρας.

Ενόσω βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν τα δύο-τρίτα του μισθού τους, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η εφημερίδα Habertürk μετέδιδε νωρίτερα ότι οι τουρκικές Αρχές επεξεργάζονται τη λίστα με τους 11.000 εκπαιδευτικούς επί έναν ολόκληρο χρόνο.

Η νέα εκκαθάριση έρχεται στον απόηχο των περίπου 80.000 καρατομήσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες στο χώρο της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι προηγούμενες απολύσεις, συλλήψεις και διαθεσιμότητες ωστόσο δεν είχαν διαταχθεί για φερόμενη σχέση με το PKK, αλλά λόγω υποψιών για σύνδεση με τον ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Πάνω από 11.000 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5043997950963369179
item