Κατεβάζει ρολά το διαμάντι της Αττικής: 1.000 εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης στον δρόμο

Κατεβάζει ρολά το διαμάντι της Αττικής: 1.000 εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης στον δρόμο
Μια «βόμβα» μεγατόνων έσκασε στα χέρια των 1.000 εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του CEO (του Αστέρα) Πολυχρόνη Γριβέα, ο οποίος σύμφωνα με του kourdistoportokali τους ανακοίνωσε πως οι νέοι ιδιοκτήτες βάζουν λουκέτο στον  Αστέρα για άγνωστο χρονικό διάστημα!
124557.jpgΌπως τόνισε στους σοκαρισμένους εργαζόμενους ο Πολυχρόνης Γριβέας, το «διαμάντι της Αττικής» θα κλείσει για τουλάχιστον για δυο χρόνια, με τους αγοραστές να είναι εξαφανισμένοι, καθώς δεν μπήκαν καν στον κόπο ώστε να μιλήσουν στους εργαζόμενους ή στους εκπροσώπους τους.
granddeluxeroom-garden-marinaview.jpgΗ κραυγή απόγνωσης του πρώην Γενικού Διευθυντή, Αλέξιου Κοιμήση στην ιστοσελίδα «Η Γνώμη Σου»:
«Η Εκκλησία σιωπά χρόνια τώρα εν’ μέσω της κρίσης και σιωπά ενοχλητικά. Η απουσία της από τα προβλήματα και την αγωνία του λαού είναι εκκωφαντική και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρκείται να παρακολουθεί από μακριά τα γεγονότα και η στάση του δεν δικαιολογεί τον ηγετικό του ρόλο.
Η Ελλάδα υποφέρει και η Εκκλησία Μακαριώτατε απέχει μίλια από την αλληλεγγύη, την ελπίδα που πρεσβεύει –αφού ο ρόλος της δεν τελειώνει με την φιλανθρωπία- και ο λαός έχει απογοητευτεί.
Η αδιαφορία σας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και το μέτρο έχει χαθεί. Οι ηλικιωμένοι που στερούνται λόγω της κρίσης ακόμα και το ψωμί στερούνται με δική σας υπαιτιότητα και την ίαση.
astn21.jpg
Στην λίμνη Βουλιαγμένης –που σας ανήκει- τους κλείσατε την είσοδο με το απαγορευτικό πανάκριβο εισιτήριο 10€ τις καθημερινές και 11€ Σάββατο-Κυριακή. Και τους καταδικάζετε να υποφέρουν. 
Ποιους; Τους φτωχούς και ανήμπορους ηλικιωμένους. Ας υποφέρουν από τους πόνους είναι το φάρμακο που τους προσφέρετε αντί για την σημαντική θεραπεία, που θα τους ανακουφίσει.
Πώς κλείνετε τα μάτια στο σκάνδαλο της λίμνης με τις παράνομες δραστηριότητες και κατασκευές σε μία περιοχή προστατευόμενη και ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA; Και αλήθεια σε ποιους έχετε εκμισθώσει και με ποιούς όρους την λίμνη Βουλιαγμένης οι οποίοι την έχουν μετατρέψει με τις ευλογίες σας σε κέντρο ασύστολης ασυδοσίας; 
Σε κέντρο που παρελαύνουν πλούσιοι Ρώσοι με αιθέριες υπάρξεις και με τις ευλογίες σας προκαλούν με τις ακρότητες της επίδειξης πλούτου. Τα πάντα στον βωμό του χρήματος παρά το γεγονός ότι η περιουσία σας είναι αμύθητη.
Είστε από τους βασικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ανήκει και ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης. Τι κάνατε για τους εργαζόμενους που οι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές θα πετάξουν στον δρόμο; Απραξία κι εδώ που εντείνει την αβεβαιότητα των εργαζομένων. 
Πριν από ένα χρόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Αστέρα» ζήτησε να σας δει μέσω του Γραμματέα Θρησκευτικού Τουρισμού της Αρχιεπισκοπής για να σας εκθέσει τα προβλήματα και την αγωνία των εργαζομένων που θα έμεναν άνεργοι. Ακόμα περιμένει… 
Αξίζει αυτή η αντιμετώπιση, η απαξίωση από μέρους ενός πατέρα σε 800 ψυχές-παιδιά του που χρόνια τώρα με το χαμόγελο αγωνιζόντουσαν να κάνουν τον «Αστέρα» συνώνυμο της φιλοξενίας, της ζεστασιάς και τώρα χάνουν το ψωμί τους;
astn8-1.jpg
Μια συλλεκτική φωτογραφία_Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μακαριστόςΑρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο (τότε) Γενικός Διευθυντής του Αστέρα Βουλιαγμένης Αλέξιος Κοιμήσης στην είσοδο της Ναυσικάς. 
Εάν ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πολύ δύσκολα θα επέτρεπε την πώληση της Χερσονήσου του Αστέρα, του μοναδικού αυτού City Resort στην Ευρώπη, αντί πινακίου φακής και μάλιστα σε ΑραβοΤουρκικό fund. 
Πρόκειται για φάρσα της Ιστορίας μια και ο Αστέρας παραδόθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδας με τουρκικά χοτζέτια όταν οι Τούρκοι αποχώρησαν μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας. 
Σήμερα επιστρέφουν για να κατακτήσουν “ειρηνικά” το πολυτιμότερο διαμάντι της ελληνικής γης και ο Ιερώνυμος ασχολείται υποκριτικά με τον Φίλη. Τι συμβαίνει εδώ;
Είναι αλήθεια ότι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές γλυκοκοιτάζουν και το φιλέτο σας των 80 στρεμμάτων του ορφανοτροφείου που συνορεύει με τον «Αστέρα» και είστε έτοιμοι για το deal; Και επειδή οι «άγιες» επενδύσεις ήταν και είναι της μόδας, άντε με το καλό και ίδρυση τμήματος Αραβικών και Τουρκικών επενδύσεων στην Αρχιεπισκοπή, Μακαριώτατε.
«Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.
Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Με ίδια κεφάλαια από την αμύθητη περιουσία σας –από εκμισθώσεις ακινήτων, εκτάσεων όπως το Island για παράδειγμα. 
Αλήθεια με ποιούς διαγωνισμούς παραχωρείτε μέρος της περιουσίας σας;
124558.jpgΠού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνετε συχνά για φιλανθρωπείες από το Κράτος καθώς και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ και από υπουργεία στις ΜΚΟ σας; 
Οι ΜΚΟ σας που καρπώνονται χρήματα και μοιράζουν γεύματα σε φτωχούς και ανήμπορους με προϊόντα που εμείς οι ίδιοι έχουμε πληρώσει και προσφέρει στα σούπερ μάρκετ.
19 μήνες έχουν περάσει από την προσφορά σας – πυροτέχνημα για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας μέσω της Εκκλησιαστικής περιουσίας και από τότε σιωπή. Τόσο από εσάς όσο και από τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα τα νέα μέτρα συνθλίβουν ακόμα περισσότερο τον λαό.
«Αυτός που έχει δύο χιτώνες δίνει τον έναν», κήρυσσε ο Κύριος κι εσείς δεν δίνετε τίποτα.
Μήπως εν’ οψει της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζουμε το ΟΧΙ να δώσετε εντολή -συμπαράσταση στον πόνο του λαού μας- να χτυπήσουν όλες οι καμπάνες στην χώρα, όχι χαρμόσυνα αλλά για την αγωνία και την ένδεια που βρίσκεται;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον αργό θάνατο του Ελληνικού λαού.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον πλήρη εξευτελισμό του.
Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα φτάσει στα αυτιά του Μεγαλοδύναμου.
Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα κάνει να χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά οι καμπάνες.
Εχετε κουραστεί Αρχιεπίσκοπε. Μήπως να πάτε στο Αγιο Ορος για ηρεμία και για προσευχή, μπας και αναστηθεί ο Χριστόδουλος…;
Αλέξιος Κοιμήσης
Ενας βαθιά θρησκευόμενος».
Πηγή: star.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Κατεβάζει ρολά το διαμάντι της Αττικής: 1.000 εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης στον δρόμο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4125441048469512236
item