Πρέβεζα: Αμφίβια αμαξίδια για ΑΜΕΑ θα υπάρχουν σε δύο παραλίες του Δήμου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Αμφίβια αμαξίδια για ΑΜΕΑ θα υπάρχουν σε δύο παραλίες του Δήμου ΠρέβεζαςΤο πρώτο πλωτό αμφίβιο αμαξίδιο(φωτό) προμηθεύθηκε πέρυσι ο Δήμος Πρέβεζας   για την  πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής κι ακολουθεί και δεύτερο,για την παραλία της Καστροσυκιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού απομένουν πλέον οι τυπικές αλλά απαραίτητες γραφειοκρατικές  διαδικασίες.
Ο Δήμος Πρέβεζας  έχει πάντα  υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν
έχουν  την δυνατότητα   πρόσβασης  λόγω ηλικίας αλλά κυρίως γιατί διακρίνονται από  μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης(ΑΜΕΑ), στις  πολυσύχναστες παραλίες  κατά την διάρκεια της θερινής  περιόδου,  κατά την οποία ο Δήμος Πρέβεζας παρέχει και την ναυαγοσωστική κάλυψη. Έτσι  δημιουργήθηκε η ανάγκη προμήθειας  υψηλής ποιότητας πλωτού  αμφίβιου αμαξιδίου.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσουν βαθμιαία όλες οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Πρέβεζας από ένα τέτοιο αμαξίδιο ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες με δυσκολία κίνησης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Διαμερισμάτων, χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να απολαύσουν αυτό που αυτονόητα δικαιούνται. Ενα μπάνιο στις υπέροχες από κάθε άποψη παραλίες μας που απλώνονται σε μήκος   37 και πλέον χιλιομέτρων.
Το συγκεκριμένο αμαξίδιο παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την  παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του. Επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα. Είναι κατάλληλο για τη θάλασσα, τη λίμνη ή την πισίνα. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες παιχνιδιού και διασκέδασης.
Το πλωτό αυτό αμαξίδιο, με τη χρήση  διαδρόμου πρόσβασης στις παραλίες, παρέχει στα εμποδιζόμενα άτομα και ειδικότερα στα Α.Μ.Ε.Α., εύκολη πρόσβαση και κυρίως είσοδο – έξοδο στο νερό, ώστε να απολαμβάνουν όλες τις τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις παραλίες.
Χαρακτηριστικά:Tο αμαξίδιο αυτό μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ανεξάρτητα από το είδος του εδάφους (άμμος, χιόνι κλπ.).
Είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και ανθεκτικό. Το πλαίσιό του κατασκευάζεται από ανοξείδωτο αλουμίνιο. Δεν αλλοιώνεται από το θαλασσινό νερό.
Έχει εργονομική και άνετη κατασκευή και δίνει στον χρήση την αίσθηση ότι κάθεται σε αναπαυτική ξαπλώστρα.
Το κάθισμά του του είναι χωρίς ραφές. Το υλικό του από fiberglass είναι αδιάβροχο, υποαλλεργικό και διάτρητο (αφήνει τον αέρα, την άμμο και το νερό να το διαπερνάει).
Οι χαμηλοί τροχοί του από μαλακό PVC (ανθεκτικό στις ηλιακές ακτίνες UV) απορροφούν τους κραδασμούς, όταν το έδαφος είναι ανώμαλο (βότσαλα, χαλίκια, κλπ.).
Έχει στρογγυλεμένες άκρες για αποφυγή ατυχημάτων.
Έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με έντονα και φωτεινά χρώματα, που δημιουργεί ευχάριστη διάθεση.
Συναρμολογείται και αποσυναρμολογείται εύκολα, χωρίς εργαλεία.
Όταν δεν χρησιμοποιείται, διπλώνεται και αποθηκεύεται σε οριζόντια ή όρθια θέση, για εξοικονόμηση χώρου.
Διαθέτει μοχλό έλκυσης και επιλογής κατεύθυνσης, για εύκολη πλοήγηση με το ένα χέρι.
Οδηγίες Ασφάλειας: Για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια, συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό..Το συγκεκριμένο αμαξίδιο  δεν είναι σκάφος θαλάσσης.Δεν χρησιμοποιείται χωρίς επίβλεψη, ιδιαίτερα μέσα στο νερό.Δεν χρησιμοποιείται όταν η θάλασσα δεν είναι ήρεμη.
prevezaposto.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Το πρώτο πλωτό αμφίβιο αμαξίδιο(φωτό) προμηθεύθηκε πέρυσι ο Δήμος Πρέβεζας   για την  πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής κι ακολουθεί κα...
Πρέβεζα: Αμφίβια αμαξίδια για ΑΜΕΑ θα υπάρχουν σε δύο παραλίες του Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Το πρώτο πλωτό αμφίβιο αμαξίδιο(φωτό) προμηθεύθηκε πέρυσι ο Δήμος Πρέβεζας   για την  πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής κι ακολουθεί κα...
Πρεβεζα 7943871425232005942
item