Σοκ: «Αυτό το αεροπλάνο θα ρίξουμε» είχαν γράψει στο Airbus

Σοκ: «Αυτό το αεροπλάνο θα ρίξουμε» είχαν γράψει στο AirbusΈνα σοκαριστικό γκράφιτι ήταν ζωγραφισμένο στο αεροσκάφος της EgyptAir που συνετρίβη ανοιχτά της Αλεξάνδρειας παρασύροντας στο θάνατο τους 66 επιβαίνοντες.

Ένα σοκαριστικό γκράφιτι ήταν ζωγραφισμένο στο αεροσκάφος της EgyptAir
που συνετρίβη ανοιχτά της Αλεξάνδρειας παρασύροντας στο θάνατο τους 66 επιβαίνοντες, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους σήμερα οι  New York Times.

Το μήνυμα «αυτό το αεροπλάνο θα το ρίξουμε», ήταν γραμμένο στα αραβικά, στο κάτω μέρος του αεροσκάφους πριν από δύο χρόνια, ενώ εκείνο βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Οι άγνωστοι είχαν γράψει επίσης «προδότη» και «δολοφόνε» για τον Αλ Σίσι.
Τρεις αξιωματούχοι της Egyptair δήλωσαν πως αυτή η πράξη είχε γίνει λογικά από εργαζόμενους του αεροδρομίου του Καΐρου. 

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στους New York Times, δήλωσαν πως ηπράξη είχε συνδεθεί με την πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου εκείνη την περίοδο και όχι με κάποια απειλή προς την εταιρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα περιστατικά με απειλητικά μηνύματα είχαν βρεθεί κατ' επανάληψη στο αεροσκάφος μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου 2013.

Στέλνουν υποβρύχιο για τα μαύρα κουτιά

Η Αίγυπτος ανέπτυξε σήμερα ένα υποβρύχιο για να αναζητήσει το αεροπλάνο της Egyptair που συνετρίβη σε περιοχή της Μεσογείου όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για την καταστροφή θα πάρουν καιρό.  

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 που σημειώθηκε την Πέμπτη με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 66 επιβαινόντων, ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

"Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα", δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα (Δαμιέτη).

"Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά".

Τα ύδατα στην περιοχή της Μεσογείου που ερευνάται φθάνουν σε βάθος τα 3.000 μέτρα, με αποτέλεσμα στην επιφάνεια της θάλασσας το σήμα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά για να εντοπιστούν να είναι στα όρια της εμβέλειάς του.

"Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο", δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

"Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει αυτά τα πράγαμτα. Μόλις υπάρξουν αποτελέσματα, ο κόσμος να ενημερωθεί", πρόσθεσε.
Η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση "θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα…και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της".



epirusblog.gr
5 of 5
Ένα σοκαριστικό γκράφιτι ήταν ζωγραφισμένο στο αεροσκάφος της EgyptAir που συνετρίβη ανοιχτά της Αλεξάνδρειας παρασύροντας στο θάνατο τους 6...
Σοκ: «Αυτό το αεροπλάνο θα ρίξουμε» είχαν γράψει στο Airbus
epirusblog.gr
5 of 5
Ένα σοκαριστικό γκράφιτι ήταν ζωγραφισμένο στο αεροσκάφος της EgyptAir που συνετρίβη ανοιχτά της Αλεξάνδρειας παρασύροντας στο θάνατο τους 6...
κοσμος 6544544618346404137
item