Γιάννενα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Μέριμνας με το ΔΗΠΕΘΙ

Γιάννενα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Μέριμνας με το ΔΗΠΕΘΙΤη φετινή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργάνωσε σε συνεργασία με τη Mέριμνα μια σειρά εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου. 

Σκοπός είναι η δράσεις αυτές να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με ένα διαφορετικό, ανάλογο σωματείο...
Ήδη υλοποιήθηκαν οι δύο πρώτες από αυτές. 

Στις 30 Νοεμβρίου δόθηκε στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» η παράσταση κουκλοθεάτρου για μεγάλα παιδιά «Θα έρθει κάνας άνθρωπος σήμερα;», ενώ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» η Νεανική – Παιδική Σκηνή του Θεάτρου έδωσε δυο παραστάσεις στο «Καμπέρειο» με το έργο της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου «Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο». 

Στην πρωινή παράσταση ήταν προσκαλεσμένα όλα τα ειδικά σχολεία και στην απογευματινή τα παιδιά της Mέριμνας. 


Και στις δύο παραστάσεις που δόθηκαν για τη μέριμνα παρόντες ήταν και καλωσόρισαν τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους τους ο Πρόεδρος της Μέριμνας και αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Αθανάσιος Μανταλόβας και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου. 


Επόμενες προγραμματισμένες  χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα «Στολίζουμε το Αρχοντικό Πυρσινέλλα» με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας -  Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θεατρικό παιγνίδι «Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο» με τους ηθοποιούς του Δημοτικού Θεάτρου και τα παιδιά του Βρεφονηπιακού σταθμού της Μέριμνας και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών της Μέριμνας» στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, ώρα 6 το απόγευμα. 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών οργανώνουν το «Δάσος των Ευχών» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τα φετινά Χριστούγεννα. 


Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα τοποθετηθούν  τριάντα έλατα τα οποία θα στολίσουν χριστουγεννιάτικα, παιδιά των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών. 

Σκοπός είναι τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή να υιοθετήσουν και να «μεταμορφώσουν» ένα δέντρο στέλνοντας το δικό τους γιορτινό μήνυμα. Τα στολίδια του κάθε σχολείου είναι σαράντα «επιφάνειες δημιουργίας» με κορδέλα πάνω στις οποίες κάθε παιδί θα καταγράψει την ευχή του και θα στολίσει την επιφάνειά του με το δικό του τρόπο. 

Η εκδήλωση για τον στολισμό των δέντρων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00’ το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία. Τα έλατα που θα υιοθετήσουν τα σχολεία μετά το πέρας των Χριστουγέννων θα φυτευτούν στις αυλές τους ή όπου αλλού αυτά επιθυμούν.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται στο θέατρο «Καμπέρειο» από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οι παραστάσεις του έργου «Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου. 


Κατά τον μήνα Νοέμβριο δόθηκαν 24 παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 μαθητές με τα σχολεία τους από όλη την Ήπειρο. 

Οι παραστάσεις του έργου συνεχίζονται καθημερινά σε πρωινές ώρες και θα διαρκέσουν για τα σχολεία μέχρι την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Στη διάρκεια των εορτών θα δοθούν παραστάσεις του έργου και για το κοινό.   
epirusblog.gr
5 of 5
Τη φετινή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργάνωσε σε συνεργασία με τη Mέριμνα μια σειρά εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της θεα...
Γιάννενα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Μέριμνας με το ΔΗΠΕΘΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Τη φετινή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργάνωσε σε συνεργασία με τη Mέριμνα μια σειρά εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της θεα...
Ιωάννινα 6580701584334121479
item