Άρτα: Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις για την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών Άρτα: Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις για την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις για την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Άρτα: Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις για την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευώνΣτο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE.
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Άρτας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, οι οποίες αφορούσαν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. 
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE.
Οι πολίτες της Άρτας είχαν την ευκαιρία μέσα από αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους...
Οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν το ειδικά διαμορφωμένο trailer που υπήρχε στις πλατείες, το εσωτερικό του οποίου αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας και παρακολούθησαν από άνθρωπο της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ τη διαδικασία απορρύπανσης των οθονών τηλεοράσεων και υπολογιστών. 
Οι εκπρόσωποι του προγράμματος συζήτησαν με τους πολίτες, άκουσαν τους προβληματισμούς τους και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών. 
Όσοι πολίτες επιθυμούσαν, έλαβαν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις.
Στο container που υπήρχε στην πλατεία οι πολίτες άφηναν τις άχρηστες συσκευές τους που ήταν για πολύ καιρό στοιβαγμένες στα νοικοκυριά. 
Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Τι είναι το Infocycle
Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.
Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ σε 15 πόλεις στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. 
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πραγματοποιούνται ενέργειες επικοινωνίας και δράσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, διεξάγεται Roadshow με επί τόπου συλλογή παλιών συσκευών και εκθεσιακό χώρο που αναπαριστά χώρο σε μονάδα επεξεργασίας.
To Roadshow προβάλλεται μέσω τοπικώνενεργειών επικοινωνίας προς το κοινό, οι οποίες περιλαμβάνουν τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία, online επικοινωνία και ενέργειες δημοσιότητας και επικοινωνούν το κεντρικό μήνυμα του Έργου. 
Επιπρόσθετα, οι δράσεις εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη διοργάνωση Ημερίδων και Εσπερίδων για την ενημέρωση του συνόλου των εμπλεκομένων μερών στην αλυσίδα διαχείρισης των ΑΗΗΕ και την εκπαίδευση on-site των συνεργαζομένων φορέων.
maxitisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Άρτας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέ...
Άρτα: Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις για την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών
epirusblog.gr
5 of 5
Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Άρτας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέ...
άρτα 5895102278042150231
Σχόλια
item