10 "γιατροσόφια" για το αναστατωμένο μας στομάχι

tromaktiko.jpgΟι μέρες του Πάσχα άφησαν γλυκές οικογενειακές αναμνήσεις. 

Οι κραιπάλες όμως από το φαγοπότι μας χάρισαν, ένα στομάχι αναστατωμένο που δε λέει να σταματήσει να πονά.

Ευτυχώς το φαρμακείο της φύσης έχει τις κατάλληλες λύσεις. Αφήστε τα αντιόξινα στην άκρη και ακολουθήστε μία από τις παλιές, καλές και φυσικές συνταγές...

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα ενδείκνυται για περιπτώσεις καούρας ή δυσπεψίας.

Εξάλλου, όλα τα αντιόξινα του εμπορίου έχουν σα βάση το όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή τη σόδα. Ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο, αν πονάτε πολύ, σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό θα ηρεμήσει το στομάχι σας και θα σας απαλλάξει από τον έντονο πόνο.

Γιαούρτι
Πιθανότατα το τελευταίο πράγμα, που θέλετε να καταναλώσετε όταν πονά το στομάχι σας είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά οι προβιοτικές ιδιότητες του γιαουρτιού, δηλαδή τα «ζωντανά βακτήρια», το καθιστούν μια καλή θεραπεία, δεδομένου ότι διευκολύνει τις πεπτικές ενοχλήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιλέξτε ένα μη λιπαρό γιαούρτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή διάφορες γεύσεις.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι μία καλή επιλογή αν αισθάνεστε ναυτία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που λειτουργεί μπλοκάροντας τις επιδράσεις της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται από τον εγκέφαλο και σταματά παράλληλα την παραγωγή των ελευθέρων ριζών, μια άλλη αιτία της διαταραχής στο στομάχι.

Γλυκόριζα
Η γλυκόριζα είναι ένα πολύ καλό "φάρμακο" όχι μόνο για την καούρα αλλά και να την επαναφορά του στομάχου σας στην φυσιολογική του λειτουργία. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο. Ωστόσο, προσοχή στην κατάχρηση γιατί αυτό το "φάρμακο" μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.

Μάραθος
Ο μάραθος εκτός από ιδανικό αρωματικό για τα φαγητά είναι και η λύση σας σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα. Δοκιμάστε ένα τσάι με μάραθο ή μασήστε μερικούς σπόρους του. Το θαυματουργό αυτό χορταρικό βοηθά στην πέψη, μειώνει τα αέρια, απαλύνει από τους πόνους, που προκαλούν οι κράμπες και μειώνει τη ναυτία.

Σπόροι από κύμινο
Γεμάτοι βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, οι σπόροι του κύμινου εμποδίζουν την ανάπτυξη των κακών βακτηρίων που προκαλεί δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα και συμβάλλει στην καλή υγεία του στομάχου. Μετά το φαγητό, μασήστε λίγους σπόρους και το στομάχι σας θα σας ευγνομωνεί.

Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι η κλασική παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Όχι μόνο καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι, αλλά μπορεί επίσης να ηρεμήσει και τα νεύρα, που σας έχουν προκληθεί από τον πόνο.

Λεμονόνερο
Για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονόνερου έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και όχι άδικα. Στύψτε μισό λεμόνι σε μια κούπα ζεστό νερό και πιείτε το. Στην περίπτωση που δεν έχετε λεμόνια, μπορείτε να προσθέσετε λίγες μικρές κουταλιές από χυμό λεμονιού του εμπορίου.

Ζεστό αλατόνερo
Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι όλα όσα χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από τον έντονο πόνο στο στομάχι. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, καταναλώστε το άμεσα. Ωστόσο, προσοχή, γιατί η συγκεκριμένη λύση είναι απαγορευτική για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.


Μηλόξιδο
Μία πολύ καλή επίσης φυτική επιλογή είναι το μηλόξιδο. Ένα μείγμα από ένα κουτάλι της σούπας ξίδι μηλίτη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι θα διευκολύνει τη δυσπεψία και μπορεί να ανακουφίσει από κράμπες, που προκαλούν τα αέρια του στομάχου. Το ίδιο σκεύασμα είναι ιδανική λύση για να απαλλαγείτε και από την ταλαιπωρία, που προκαλείται από την καούρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι μέρες του Πάσχα άφησαν γλυκές οικογενειακές αναμνήσεις.  Οι κραιπάλες όμως από το φαγοπότι μας  χάρισαν, ένα στομάχι αναστατωμένο που δ...
10 "γιατροσόφια" για το αναστατωμένο μας στομάχι
epirusblog.gr
5 of 5
Οι μέρες του Πάσχα άφησαν γλυκές οικογενειακές αναμνήσεις.  Οι κραιπάλες όμως από το φαγοπότι μας  χάρισαν, ένα στομάχι αναστατωμένο που δ...
ενδιαφέροντα 6313832367400325143
item