Γιάννενα: Στήριξη στη Μεταλλουργική από τον Κ. Ήσυχο Γιάννενα: Στήριξη στη Μεταλλουργική από τον Κ. Ήσυχο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στήριξη στη Μεταλλουργική από τον Κ. Ήσυχο

Γιάννενα: Στήριξη στη Μεταλλουργική από τον Κ. ΉσυχοΜήνυμα αισιοδοξίας για τη λειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου έστειλε χτες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο οποίος και έφτασε από την Αθήνα αποκλειστικά για να επισκεφτεί την μονάδα του ακριτικού Κεφαλόβρυσου.
Τον υπουργό υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι και ο διευθυντής του εργοστασίου, ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής και ενημερώθηκε για τις παραγωγικές δυνατότητες της μονάδας...
Πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη στο εργοστάσιο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 
Είναι δεσμευτική η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στην συγκεκριμένη μονάδα στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σημείωσε ο υπουργός.
«Ήρθαμε εδώ να τιμήσουμε τους εργαζόμενους στην παραγωγή, στο στελεχιακό δυναμικό, στο διοικητικό προσωπικό, στους εργάτες και στις εργάτριες, σημείωσε.

Δεν ήρθαμε σε μια μονάδα άλλα σε ένα φυλάκιο που βρίσκεται στην άκρη της πατρίδας. Ξέρετε, ο πατριωτισμός δεν έχει μόνο μια έκφανση, έχει και αυτή που έχει να κάνει με την αιμορραγία της περιφέρειας. Δεν θέλουμε να διαλύονται χωριά και πόλεις και να ερημώνονται με την μετανάστευση των κατοίκων. 

Θέλουμε να δώσουμε τέρμα σε αυτή την εξέλιξη για αυτό και σταματήσαμε αμέσως την εκκαθάριση που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με σκοπό να κλείσει το εργοστάσιο. Η ηγεσία είναι εδώ σήμερα και θέλει να δώσει προοπτική. 

Η Μεταλλουργική όχι μόνο μπορεί να επιβιώσει, αλλά μπορεί να απογειωθεί. Χρειάζεται βούληση, πίστη και όραμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ήσυχος παραδίδοντας τον ένας από τους δύο θυρεούς του υπουργείου στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Κώστα Παπαϊωάννου- τον άλλο θυρεό τον παρέδωσε στον διευθυντή της βιομηχανίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ακόμα: «Μπορεί να ακούγονται μεγάλα λόγια, αλλά χωρίς όραμα απλά θα επιβιώσουμε. Ήρθαμε στην φτωχότερη περιοχή της πατρίδας και όταν θα φύγουμε θα αφήσουμε ένα κομμάτι της ψυχούλας μας εδώ» και ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται άμεσα επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης η βιομηχανία. 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Παπαϊωάννου στάθηκε στην επίσκεψη και στην σημασία που είχε για τους ίδιους τους εργαζόμενους: «Για μας η επίσκεψή σας ήταν μια τονωτική ένεση στην απαξίωση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά προς τον υπουργό.

Ο διευθυντής της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας, Γιώργος Αδάμος αναφέρθηκε στην επίσκεψη αλλά και στην συζήτηση που είχαν με τον κ. Ήσυχο. Όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός υποσχέθηκε την επανένωση με τα Αμυντικά Συστήματα ώστε να μεγαλώσει ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει ανανέωση του προσωπικού καθώς δεκάδες εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με αποτέλεσμα να χάνεται η τεχνογνωσία και να κλείνουν τμήματα. «Σήμερα εργάζονται εδώ 65 άτομα. Χρειάζεται να επιστρέψει η Βιομηχανία στα αμυντικά συστήματα ώστε να παράγει και πάλι» είπε. 

Ο Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε στη συνέχεια και το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Τέλος στο Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι ενημερώθηκε για την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την κατάρτιση των μελετών για το νέο Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι και τη δρομολόγησή του για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπως και την ανάδειξη θέσεων μαχών του πολέμου του 1940.
epirusblog.gr
5 of 5
Μήνυμα αισιοδοξίας για τη λειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου έστειλε χτες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχο...
Γιάννενα: Στήριξη στη Μεταλλουργική από τον Κ. Ήσυχο
epirusblog.gr
5 of 5
Μήνυμα αισιοδοξίας για τη λειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου έστειλε χτες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχο...
Ιωάννινα 993378330311383190
Σχόλια
item