Γιάννενα: Αντίδραση Σεντελέ στις περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ

Γιάννενα: Αντίδραση Σεντελέ στις περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ προκάλεσε η απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να περικόψει από σήμερα Δευτέρα δύο ακόμη δρομολόγια, αυτά της γραμμής Ιωάννινα – Πράμαντα - Ιωάννινα και Ιωάννινα- Πλατανούσα - Δαφνωτή – Ιωάννινα.

Στο σχετικό έγγραφό του το ΚΤΕΛ επικαλείται οικονομικούς λόγους, λόγω μικρού αριθμού

επιβατών, ωστόσο ο κ. Σεντελές σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ τονίζει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι οικονομικοί παράμετροι αλλά και οι κοινωνικοί, καθώς «όλοι γνωρίζουμε ότι με το ΚΤΕΛ μετακινούνται, κατά κύριο λόγο, ηλικιωμένα άτομα χωρίς τη δυνατότητα άλλου τρόπου μετακίνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων κοινοποιεί την επιστολή και προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και καλεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος.


Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής: «Με επιστολή σας πληροφορηθήκαμε πως ακόμη δύο δρομολόγια της γραμμής Ιωάννινα- Πράμαντα- Ιωάννινα και Ιωάννινα- Πλατανούσσα- Δαφνωτή – Ιωάννινα πρόκειται να περικοπούν από τη Δευτέρα 13-10-2014. 


Σύμφωνα με το έγγραφό σας, διαπιστώνουμε πως ο λόγος αυτών των ενεργειών εκ μέρους σας είναι καθαρά οικονομικός. 

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων παραμένει αντίθετος με τέτοιου είδους τακτικές που δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στις ήδη επιβαρυμένες και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα, ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων του Δήμου μας.  

Όλα τα θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση και εξασφάλιση ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών δε δύνανται να ανάγονται πάντα σε οικονομικό επίπεδο, ασχέτως προκαλούμενου οφέλους ή ζημίας. 


Απαιτούμε από το ΚΤΕΛ Α.Ε., όπως οι δημότες στήριξαν σε εποχές ευημερίας το φορέα σας, έτσι και εσείς να τους στηρίξετε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.


Ζητούμε από το Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον οποίο και κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, όπως παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των ανωτέρω δρομολογίων».


vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ προκάλεσε η απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να περικόψει από σήμε...
Γιάννενα: Αντίδραση Σεντελέ στις περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ
epirusblog.gr
5 of 5
Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ προκάλεσε η απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να περικόψει από σήμε...
Ιωάννινα 1019968323796136062
item