Ο Μητσοτάκης ξεμπρόστιασε τον Μητρόπουλο στη Βουλή για παράνομες συμβάσεις

Ο Μητσοτάκης ξεμπρόστιασε τον Μητρόπουλο στη Βουλή για παράνομες συμβάσειςΑποκαλυπτικά στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Δραπετσώνας, και όχι μόνο, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, έδωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ που έχει στα χέρια του, τόνισε πως όλοι γνώριζαν πως επρόκειτο για παρανομία, ενώ κατήγγειλε προσωπικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο ότι είχε γνωμοδοτήσει με την
ιδιότητα του εργατολόγου για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της Δραπετσώνας – Κερατσινίου ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις που έθετε το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου. Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά της Κουμουνδούρου που επιμένει να μην ακολουθήσουν απολύσεις.
Υπάλληλοι και (τότε) δημοτική αρχή είχαν πλήρη γνώση ότι παρανομούσαν με τις μονιμοποιήσεις δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι, κατά την κατάρτιση των συμβάσεων, είχαν προσφύγει στον εργατολόγο και δικηγόρο του δήμου Δραπετσώνας και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν πληρούν τα κριτήρια, σημειώνοντας πως η γνωμοδότηση ήταν αρνητική…
Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον κ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» είπε από βήματος της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο.
Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε πως το πόρισμα του ΑΣΕΠ – το οποίο κατέθεσε και στη Βουλή – αποτυπώνει πως στη συνέχεια ο Δήμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ «και αυτό παραπλανώμενο επικυρώνει στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους δήμους και δείχνει πως είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Κι ενώ από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η λέξη «φουκαράδες» για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ο υπουργός απάντησε πως… «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».
«Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ισότητας;» αναρωτήθηκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δε, αναγνώρισε ευθύνες και στη Ν.Δ. για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς… «Εμείς τις αναγνωρίζουμε, εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου. «Δεν παρανόμησαν οι εργαζόμενοι στο Κερατσίνι, τον Ασπρόπυργο κ.α., αλλά δεν πληρούσαν τις σκληρές προϋποθέσεις (προεδρικού διατάγματος Παυλόυπουλου) σε ένα καθεστώς άγριο… Γι’ αυτό σας κάλεσα χθες σε συγχώρεση. Η αριστερά δεν συναινεί σε παρανομία αλλά αυτή τη στιγμή να σταματήσετε τη ρύθμιση και αν ζητήσετε συγνώμη από τις κυρίες. Πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν» δήλωσε.
«Ακούσατε σήμερα να σας πω ότι κάποιοι δεν παρανόμησαν; Είπα πως δε μπορεί όλοι μας – οι πολιτικοί που οδήγησαν εδώ τη χώρα - να τους βάζουμε (τους εργαζόμενους) στο μοιρογνωμόνιο και να λέμε μετά από 10 χρόνια… «εσείς κυρία πρέπει να φύγετε και να επιστρέψτε τα δεδουλευμένα». Έχουν ένσημα κύριε υπουργέ» πρόσθεσε.
Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον προσωπικά τον υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση ότι έχουν ορκιστεί στους «κατακτητές», δηλ. στην Τρόικα, όπως εξήγησε, απολύσεις.
Διαβάστε το πόρισμα ΕΔΩ
koolnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Δραπετσώνας, και όχι μόνο, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, έ...
Ο Μητσοτάκης ξεμπρόστιασε τον Μητρόπουλο στη Βουλή για παράνομες συμβάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Δραπετσώνας, και όχι μόνο, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, έ...
πολιτική 4697188045017687856
item