Θρίλερ στην Αμφίπολη! Τι βγήκε στο φως και η παγκόσμια κοινότητα το παρακολουθεί με ΚΟΜΜΕΝΗ την ανάσα

Θρίλερ στην Αμφίπολη! Τι βγήκε στο φως και η παγκόσμια κοινότητα το παρακολουθεί με ΚΟΜΜΕΝΗ την ανάσα;Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Αμφίπολη

Οι ανασκαφικές εργασίες προς το παρόν έχουν σταματήσει, με την κυρία Περιστέρη και την ομάδα της να ασχολούνται με την αφαίρεση χωμάτων και την υποστήλωση των υπόλοιπων θαλάμων, που θα διασφαλίσουν την σταθερότητα του ταφικού μνημείου...Την ίδια στιγμή, οι αρχαιλόγοι κρατούν στάση αναμονής για την ταυτότητα του "ενοίκου" του τάφου, καθώς περιμένουν με υπομονή να μιλήσει το ίδιο το μνημείο.

Η κυρία Περιστέρη, η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά, ξεκαθάρισε τι εννοούσε λέγοντας ότι θα έχουμε νεότερα στοιχεία μέχρι τα Χριστούγεννα. Σήμερα, λοιπόν, δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή ότι "σε ένα μήνα τελειώνουμε". Η κυρία Περιστέρη εκτιμά δηλαδή, ότι σε ένα μήνα το πολύ σε 40 ημέρες θα έχουν τελειώσουμε.

Η επικεφαλής των ανασκαφών δεν δίστασε να αναφερθεί και στα όσα δηλώνουν οι συνάδελφοί της αρχαιολόγοι, σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. 

Συγκεκριμένα είπε, «Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», δίνοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία.

Η κυρία Περιστέρη επεσήμανε επίσης, ότι η ίδια και η ομάδα της αγωνίζονται για την έρευνα, χωρίς να ασχολούνται με τις φήμες και τις κόντρες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των αρχαιολόγων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η διεπιστημονική ομάδα προχωρά σε τεχνικές εργασίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και στη σταθερότητα του τύμβου. Ως τώρα το πάτωμα του πρώτου θαλάμου, που βρίσκεται πίσω από τις Σφίγγες, σκεπάστηκε με ενισχυτικά φύλλα πολυεστερίνης. 

Στο τρίτο διαφραματικό θάλαμο καθάρισε το θύρωμα, ενώ μέχρι την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το άνοιγμα του τρίτου θυρώματος από την μπροστινή του πλευρά, ενώ ακριβώς το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο πίσω μέρος, εργασίες που θα διεξαχθούν παράλληλα.

Λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών που αναμένονται το χειμώνα, οι ανασκαφείς θα προσπαθήσουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες της ανασκαφής στο βαθμό που είναι δυνατόν.

gkourou.com
epirusblog.gr
5 of 5
Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Αμφίπολη Οι ανασκαφικές εργασίες προς το παρό...
Θρίλερ στην Αμφίπολη! Τι βγήκε στο φως και η παγκόσμια κοινότητα το παρακολουθεί με ΚΟΜΜΕΝΗ την ανάσα
epirusblog.gr
5 of 5
Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Αμφίπολη Οι ανασκαφικές εργασίες προς το παρό...
ενδιαφέροντα 8660710821824082086
item