Πρέβεζα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Π. Ε. Πρέβεζας για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Π. Ε. Πρέβεζας για την αντιμετώπιση των Δασικών ΠυρκαγιώνΣυνεδρίασε σήμερα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 2014». 

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Β. Ροπόκης,

ο Δήμαρχος Πάργας Θ. Λιώλιος, εκπρόσωπος του Δ. Ζηρού, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργος, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας Α. Σεϊτανιώτης, ο Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Β. Κώνστας, οι υποδιοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας, ο Διοικητής της 131 ΣΜ, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Λιμενικού Σώματος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, εκπρόσωποι της Δ/νσης Α΄ & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Δ.Ε.Δ.Η.Ε (ΔΕΗ), Δ.Ε.Υ.Α.Π., ο πρόεδρος της Λ.Ε.Κ, εκπρόσωπος της Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Πρέβεζας, κ.α. 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ανασκόπηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στον τομέα ευθύνης της, καθώς και η βάθυνση της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές και η καλύτερη άμυνα και θωράκιση της περιοχής μας. 


Έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίστηκαν την προηγούμενη χρονιά καθώς και στην επιτυχημένη αντιμετώπιση πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρσι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία και ζήτησε να γίνει το ίδιο και φέτος και να ενισχυθεί η προετοιμασία. 


Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή των εθελοντών στο έργο της, αλλά και των πολιτών. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ΛΕΚ δήλωσε ότι πρόκειται για μια οργανωμένη εθελοντική ομάδα που βοηθάει πάντοτε σε ότι ζητηθεί. 

Ανέφερε επίσης ότι το καλό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε πέρσι, δεν ήταν τυχαίο. Αντιθέτως, οφείλεται στην αυταπάρνηση και την σκληρή δουλειά όλων των υπηρεσιών, και ιδιαιτέρως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 


Είπε, επίσης, ότι ο Περιφερειάρχης κ Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει αποστείλει έγγραφο, ούτως ώστε να σταθμεύσουν και φέτος στο Άκτιο πυροσβεστικά αεροπλάνα, για την περιφρούρηση της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής. 

Αναφερόμενος στους Δήμους, παρατήρησε ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης της άμυνας έχει πέσει σ’ αυτούς, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους περιορισμένους πόρους και ακόμα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας συνδράμει όπου ζητηθεί με το στελεχιακό της δυναμικό και τα μηχανήματα που διαθέτει. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Κώνστα για την ανάληψη των καθηκόντων του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει εκπονήσει σχέδιο πολιτικής προστασίας και πρόληψης πυρκαγιών, το οποίο επεκτάθηκε και στην Αρχαία Νικόπολη, προκειμένου να ενισχύσει το φάκελο υποψηφιότητας της Νικόπολης για την ένταξή της στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Σεϊτανιώτη για τη συμβολή του.


http://www.pamepreveza.gr/
 
epirusblog.gr
5 of 5
Συνεδρίασε σήμερα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περι...
Πρέβεζα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Π. Ε. Πρέβεζας για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών
epirusblog.gr
5 of 5
Συνεδρίασε σήμερα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περι...
Πρέβεζα 6206680117054400599
item