Βρετανός ιερέας παντρεύεται τον σύντροφό του -Έντονες αντιδράσεις από την Αγγλικανική Εκκλησία

Βρετανός ομοφυλόφιλος ιερέας παντρεύεται τον σύντροφό τουΣτα 58 του χρόνια, ο αγγλικανός ιερέας Τζέρεμι Πέρμπερτον δεν έχει αφήσει κανόνα που να μην έχει καταρρίψει. 

Παντρεύτηκε με γυναίκα, αφού προηγουμένως είχε χειροτονηθεί, απέκτησε πέντε παιδιά και στη συνέχεια, πήρε διαζύγιο. 

Πριν από δυο χρόνια αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και πολύ πρόσφατα παντρεύτηκε με τον σύντροφό του! Και όλα αυτά χωρίς να πετάξει τα ράσα!...
«Αγαπώ αυτόν τον άντρα και θέλω να τον παντρευτώ, όπως κάνουν όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια», έγραψε στο τουίτερ ο ιερέας Πέρμπερτον, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφία από το γάμο τους που έγινε σε ξενοδοχείο: οι δυο γαμπροί ντυμένοι ασορτί με σκούρο μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, κίτρινη γραβάτα, κίτρινο μαντήλι και κίτρινο λουλούδι στο πέτο. 

Στη συνέχεια, το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε την αργία της Μεγάλης Εβδομάδας για να κάνει ένα σύντομο ταξίδι του μέλιτος.

Στη Βρετανία έχει γίνει χαμός με τον γάμο του γκέι ιερέα και τη δημοσιοποίησή του από τον ίδιο. Κι αυτό, μόλις δυο εβδομάδες αφότου η χώρα νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. 

Οσο «προχωρημένο» όμως κι αν είναι ένα κομμάτι της βρετανικής κοινωνίας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Αγγλικανική Εκκλησία, η οποία τώρα απειλεί να αποπέμψει από το σώμα της τον νιόπαντρο ιερέα.

Μόλις ψηφίστηκε ο νόμος για τους γκέι γάμους, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζαστιν Γουέλμπι ξέσπασε λέγοντας ότι «αν η Αγγλικανική Εκκλησία αποδεχτεί τους γάμους των ομοφυλόφιλων, θα είναι "καταστροφικό" για τους Χριστιανούς της Αφρικής γιατί η θρησκεία τους θα συνδεθεί με την ομοφυλοφιλία».

Στην οδηγία του προς το ποίμνιο μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι καλούσε τους ιερωμένους να μην τελούν γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. «Ο γάμος», τόνισε, «εξακολουθεί να είναι η δια βίου ένωση ανάμεσα σε ένα άντρα και μια γυναίκα κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Σάλος στο εσωτερικό της εκκλησίας
Επόμενο λοιπόν, να του έρθει έρθει κυριολεκτικά κεραμίδα του αρχιεπισκόπου, μόλις έμαθε ότι ο ιερέαςΤζέρεμι Πέρμπερτον παντρεύτηκε ο ίδιος τον άντρα της ζωής του! 

Το παράδοξο είναι ότι η Αγγλικανική Εκκλησία επιτρέπει στους ιερείς της να συνάπτουν πολιτικές ενώσεις με άτομα του ίδιου φύλου υπό τον όρο να τηρούν τον όρκο της αγαμίας! Οχι όμως και κανονικούς γάμους, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τη δημόσια ανάγνωση όρκων αιώνιας αγάπης και πίστης.

Ο Πέρμπερτον, ο οποίος λειτουργεί σε παρεκκλήσι νοσοκομείου στην κομητεία Λινκολνσάιρ της Ανατολικής Αγγλίας, δηλώνει ότι είναι απόλυτα ενήμερος για τον κανονισμό της εκκλησίας και για τις κυρώσεις που αναμένουν όσους τον παραβούν και ότι είχε μάλιστα συζητήσει σχετικά και με τον αρχιεπίσκοπο της κομητείας.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει έντονη πίεση στους κόλπους της εκκλησίας για απομπομπή του ιερέα Πέρμπετον. Για τιμωρία, αλλά και για παραδειγματισμό, ώστε να μην παρασυρθούν και άλλοι ιερείς στον «κατήφορο». 

Υπάρχουν όμως και κάποιες λίγες, είναι αλήθεια, προοδευτικές φωνές. «Είναι θαυμάσιο», υποστηρίζει ένας από τους φιλελεύθερους ιερείς. «Συγχαίρω το ζευγάρι για τον γάμο του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα η Αγγλικανική Εκκλησία θα αποδεχτεί τους γάμους των ομοφυλόφιλων».

Πηγή: iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Στα 58 του χρόνια, ο αγγλικανός ιερέας Τζέρεμι Πέρμπερτον δεν έχει αφήσει κανόνα που να μην έχει καταρρίψει.  Παντρεύτηκε με γυναίκα, α...
Βρετανός ιερέας παντρεύεται τον σύντροφό του -Έντονες αντιδράσεις από την Αγγλικανική Εκκλησία
epirusblog.gr
5 of 5
Στα 58 του χρόνια, ο αγγλικανός ιερέας Τζέρεμι Πέρμπερτον δεν έχει αφήσει κανόνα που να μην έχει καταρρίψει.  Παντρεύτηκε με γυναίκα, α...
κόσμος 5228848370175429068
item