Από ολοήμερη, πολύωρη η διακοπή του νερού στα Γιάννενα

Από ολοήμερη, πολύωρη  η διακοπή του νερού στα ΓιάννεναΕυκαιρία στην παράταξη του Νίκου Γκόντα για τα «μεθεόρτια» της κριτικής της στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε η πολύωρη διακοπή νερού σε όλη την πόλη. Η παράταξη θεωρεί ότι το περιστατικό αυτό έρχεται να αποδείξει ότι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής «ζούνε σε άλλη πόλη» όπως δηκτικά αναφέρει. Είναι γεγονός ότι η επιλογή της δημοτικής αρχής να «κόψει»
το νερό σε μια ιδιαίτερα ζεστή περίοδο, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους πολίτες. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει όμως ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Αυτό που λέει, στην ουσία, είναι ότι αν δεν γινόταν αυτή η διακοπή νερού, απαραίτητη για την εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο, τότε πολλοί Γιαννιώτες, σε περιοχές εκτός κέντρου, δεν θα είχαν νερό, ακριβώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η μείζονα αντιπολίτευση, από την πλευρά της, εκτιμά ότι το όλο περιστατικό αναδεικνύει «την κοινωνική αναλγησία, την αλαζονεία και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή ακόμα και τα πιο απλά και προφανή ζητήματα». 
Αναφέρει δε ότι το Δημαρχείο θα μπορούσε να επιλέξει μια άλλη μέρα για να γίνει η διακοπή του νερού. «Πώς να δικαιολογήσει την επιλογή της να αφήσει μια ολόκληρη πόλη χωρίς νερό με το θερμόμετρο να προβλέπεται να φτάσει στους 41ο C;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά. Σημειωτέον ότι χτες η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35ο. 

Από ολοήμερη, πολύωρη 
Όσον αφορά τη διακοπή νερού, από ολοήμερη έγινε πολύωρη. Χτες το πρωί πολλοί Γιαννιώτες ξύπνησαν με νερό στις βρύσες τους, ενώ μέχρι το απόγευμα η παροχή του νερού είχε αποκατασταθεί σε όλη την πόλη. Και αυτό επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημαρχείου, οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκαν χτες στις 5 το πρωί και από εκείνη την ώρα ξεκίνησε κανονικά η τροφοδοσία του δικτύου. «Η διακοπή έγινε προκειμένου να αλλάξει όλο το σύστημα κατανομής νερού μετά από τα νέα έργα που ολοκληρώθηκαν τόσο από τη ΔΕΥΑΙ όσο και από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου και προκειμένου να συνεχιστούν οι υπόλοιπες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα διακοπών ή πτώσης της πίεσης σε κανένα δημοτικό διαμέρισμα» τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Προσθέτει δε, αφού ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές, ότι η διακοπή ήταν αναπόφευκτη «προκειμένου να διασφαλιστεί επάρκεια νερού και για εκείνους τους συμπολίτες μας που κάθε χρόνο υπέφεραν σε όλη τη διάρκεια του θέρους». Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, η απάντησή της είναι αρκετά σκληρή: «Η ανικανότητα και η αναλγησία μιας οκταετίας όπου το νερό κατά την θερινή περίοδο ήταν είδος εν ανεπάρκεια για χιλιάδες συνδημότες μας, αντιμετωπίστηκε μέσα σε ένα χρόνο […]. Εκείνοι λοιπόν που υπήρξαν άβουλοι, ανίκανοι και μοιραίοι, καταλογίζουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για μία διακοπή νερού οκτώ περίπου ωρών. Πρόκειται για θράσος». 
epirus
5 of 5
Ευκαιρία στην παράταξη του Νίκου Γκόντα για τα «μεθεόρτια» της κριτικής της στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής το βράδυ τη...
Από ολοήμερη, πολύωρη η διακοπή του νερού στα Γιάννενα
epirus
5 of 5
Ευκαιρία στην παράταξη του Νίκου Γκόντα για τα «μεθεόρτια» της κριτικής της στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής το βράδυ τη...
Γιάννενα 3725193149519251534
item