Στη φάκα του ΣΔΟΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ έπεσαν χθες Αλβανικά λεωφορεία

 • Στη… φάκα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν χθες τα ξημερώματα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αγρινίου Αλβανικά λεωφορεία, που δίχως να πληρούν απολύτως καμία προϋπόθεση, παράνομα και κάτω από τη... μύτη του Ελληνικού Κράτους, καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια από τα Τίρανα στην Αθήνα, μέσω της Κακαβιάς. 
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκανε έλεγχο σε έξι λεωφορεία, που μετέφεραν 242 επιβάτες και διαπιστώθηκε, ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν κόψει ούτε ένα εισιτήριο, παρακρατώντας από το ελληνικό Κράτος ταυτόχρονα τον ΦΠΑ και αποκρύπτοντας τον φόρο εισοδήματος! 
Στους ελέγχους το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γκίκας, χάρη στις προσπάθειες του οποίου έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα το τελευταίο διάστημα η «δράση» των Αλβανικών λεωφορείων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι παλιάς τεχνολογίας, ασυντήρητα και πολλές φορές γίνονται αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. 
«Ζητάμε να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι και οι υπουργικές αποφάσεις. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω» είπε λακωνικά χθες ο κ. Γκίκας στον «Π.Λ.», όταν ρωτήθηκε σχετικά με το γεγονός.  

Μόνο το 10%...
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια που έκαναν τους ελέγχους, μπόρεσαν και σταμάτησαν μόνο το 10% των λεωφορείων που κάνουν τα δρομολόγια, τα οποία καθημερινά ξεπερνούν τα 100 μόνο από την Κακαβιά (άραγε από το Μαυρομάτι και την Κρυσταλλοπηγή πόσα δρομολόγια περνούν;), ενώ ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες τα λεωφορεία διέρχονται ανά… 5λεπτο από τα διάφορα σημεία! Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκοψαν συνολικά πρόστιμα περίπου 50.000 ευρώ. 
Ακόμη, εξοργιστικό είναι, ότι οι Αλβανοί κάνουν δρομολόγια στην χώρα μας, χωρίς να έχουν Έλληνα συνεργάτη, όπως επιβάλλεται από το Νόμο. Δυστυχώς, αν και με αποφάσεις του το Υπουργείο Μεταφορών έχει απαγορεύσει σε ορισμένες εταιρίες να κάνουν τα δρομολόγια από την Αλβανία στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα καμία εταιρία δεν έχει σταματήσει να τα εκτελεί, εκμεταλλευόμενη προφανώς την μέχρι πρότινος ακυβερνησία στην χώρα μας.
Την ίδια ώρα, όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας και φυσικά αυτό των Ιωαννίνων κάθε μήνα αποδίδουν, όπως έχουν υποχρέωση, τον ΦΠΑ στο Ελληνικό Κράτος. Μάλιστα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων πληρώνει κάθε μήνα περίπου 150.000 ευρώ ΦΠΑ (!), όμως το Κράτος έως και χθες αδυνατούσε να ελέγξει τη δράση των Αλβανικών λεωφορείων! 

Παρανομίες παντού… 
Βέβαια, οι παρανομίες δεν σταματούν εδώ, αφού τα Αλβανικά λεωφορεία κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιούν -πληρώνοντας και το ανάλογο ποσό- κάποιον συγκεκριμένο χώρο σε σταθμούς ΚΤΕΛ, για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν κόσμο. 
Κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού όλα σχεδόν παίρνουν και αφήνουν κόσμο, όπου αυτά θέλουν, με αποτέλεσμα το Κράτος να χάνει και από εκεί χρήματα! Και αυτά, σε μια εποχή που τα Κρατικά ταμεία είναι άδεια και εάν εφαρμόζονταν οι Νόμοι για το συγκεκριμένο θέμα, κάθε μήνα θα έμπαινε στον κρατικό κορβανά ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. 
«Ίσως έτσι, να μην χρειαζόταν να γίνουν περικοπές από άλλους τομείς, όπως μισθούς, συντάξεις, υγεία, Παιδεία κ.α.» έλεγαν χθες συμπολίτες. 

Επιβάλλεται να συνεχιστούν… 
Με δεδομένα τα παραπάνω, οι έλεγχοι στα Αλβανικά λεωφορεία επιβάλλεται να συνεχιστούν. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να καταλάβουν, ότι θα συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια, μόνο εάν γίνουν νόμιμοι και καταβάλλουν κάθε μήνα τα προβλεπόμενα στο ελληνικό Κράτος, το οποίο μέχρι τώρα πλήρωνε τις παθογένειές του. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών πρέπει επιτέλους να επιβάλει την τάξη, καθώς τώρα οι Αλβανοί, με τα… σαραβαλάκια τους αλωνίζουν σε βάρος του ελληνικού κράτους.
epirus
5 of 5
  • Στη… φάκα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν χθες τα ξημερώματα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αγρινίου Αλβανικά λεωφορεία, που δίχως να πληρούν απολύτως καμία ...
Στη φάκα του ΣΔΟΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ έπεσαν χθες Αλβανικά λεωφορεία
epirus
5 of 5
  • Στη… φάκα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν χθες τα ξημερώματα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αγρινίου Αλβανικά λεωφορεία, που δίχως να πληρούν απολύτως καμία ...
item